Българската полиция отбелязва своята 129-годишнина
Българската полиция отбелязва своята 129-годишнина / cнимкa: БГНЕС
Тържествен караул по случай 129-годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи (МВР) беше отслужен пред паметника на Незнайния воин. Министър на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че структурните промени в министерството не отменят ангажимента да се случват резултати в борбата с организираната престъпност.

Той уточни, че в момента целта на министерството е вътрешното структуриране, защото то е длъжно да отговаря на високите европейски критерии. „Резултати в няколко посоки – във вътрешен план – постигане на ефективна борба с престъпността. Ефективната борба с престъпността е немислима без една добре оборудвана технически полиция. Интелектуално ако искате превъзхождаща престъпниците”, каза Михаил Миков.

Вътрешният министър допълни още, че до края на годината ще бъдат увеличени заплатите на разследващите органи, които имат нужда и от чисто техническо подобрение. „В това отношение беше и решението ми да увеличим заплатите на разследващите в София, защото там работата е много тежка. Има една непривлекателност и непопълняемост на състава. В рамките на месеците до Нова година този въпрос трябва да бъде решен. Аз мисля, че и Столична дирекция и министерството имат волята за това”, отбеляза Миков.