България има второ европейско злато от първенството в Рим, след като Миглена Селишка взе европейската титла при 50-килограмовите, предаде Gong.bgСрещата срещу украинката Оксана Ливач бе изпълнена с изцяло тактически нюанс, но във важните моменти родната боркиня по-хитра и с нюх завоюва златото при жените. По този начин Миглена взе реванш от Ливач, която триумфира срещу българката в миналогодишното издание на Европейското първенство в Беларус.
 
И двете боркини стартираха много агресивно, макар Миглена да бе по-дейната от двете на тепиха в първите секунди. Равностойното представяне в средата на ринга продължи, като тактиката продължи да преобладава в мача. Арбитърът наказа Миглена за „пасивност”, което ѝ даде 30 секунди за възможност за атака и първата точка отиде за Ливач.

Паузата между двете части дойде при аванс за Оксана Ливач.

Едмонд Назарян донесе първото злато на България и стана европейски шампион по борба (ВИДЕО/СНИМКИ)

Съдиите на дваж пъти предупредиха украинката на старта на втората част и Ливач получи 30 секунди в опит за атака. Ливач не успя да атакува и Селишка получи точка, след което изхвърли съперничката от тепиха, за да вземе своята втора точка. Със страхотно обръщане Миглена направи ключ през кръста на украинката за 4:1 и продължи да малтретира Ливач в средата на тепиха.

Съдията изправи двете боркини, а нападението на Ливач бе страхотно, като повали българката долу, за да вземе нови две точки – 4:3. В заключителните секунди Миглена изтласка от тепиха Ливач и взе точка за 5:3, което прати европейското злато в родината ни.
GONG