Родната надежда в борбата Едмонд Назарян постигна огромна победа за България, печелейки златото на Европейското първенство в Рим. 18-годишният Назарян дебютира повече от успешно на първото си голямо първенство при мъжете и вдъхна надежда на феновете, че българската борба е жива, съобщи Gong.bg.
Във финалната схватка в категория до 55 кг българинът се наложи над представителя на Русия Виталий Кабалоев със 7:3. 

Битката започна активно за Назарян, а руснакът получи предупреждение за пасивност и българинът поведе с 1:0 и получи възможността да обработва противника си от партер.
Руснакът тръгна да става предварително на два пъти и Едмонд получи още 2 точки в актива си. Последва зрелищно прехвърляне на Едмонд от партер, с което спечели още 2 точки и увеличи аванса си до 5:0.
Кабалоев стигна до първата си точка чрез изтласкване извън очертанията на кръга и дебютната част свърши при резултат 5:1.

Едмонд Назарян триумфира. Димитър Николов: Горд съм, че се състезава за Бургас

25 секунди преди края руснакът успя да повали по корем Назарян и намали изоставането си с 5:3, но в крайна сметка Едмонд го изтласка извън очертанията и с общ резултат 7:3 спечели титлата!

18-годишният талант стигна до решителната схватка след 3 категорични победи - две с технически туш и туш на полуфиналите срещу Елданиз Азизли, който е №1 в Европа и света за 2018-а година.
gong.bg