БСП ще коментира вота при обявяване на окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на партията. В нощта след изборните не се очаква пресконференция.

Exit Poll: ГЕРБ печелят предсрочните парламентарни избори

Според първите резултати от екзитпола на четирите социологически агенции, регистрирани в ЦИК, "БСП за България" е четвърта политическа сила с малка преднина пред ПП "Възраждане". Левицата получава около 10-11% от гласовете.

Когато пусна своя глас в София, лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че е гласувала за стабилно управление, което от утре да отвори мощен социално-икономически щит пред кризата. Очаквам БСП да сме в следващото управление, коментира Нинова. Без силна социална партия в тези трудни моменти няма да е лесно, посочи тя.

Нинова заяви, че с ГЕРБ и ДПС не могат да правят мнозинство.

Нинова: Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом

Лидерът на БСП каза, че са готови с десет мерки за първите 100 дни за овладяване на инфлацията и повишаване на доходите. Сред тях Нинова посочи таван на цените, преразпределение на свръхпечалбите от енергийните дружества към домакинствата и фирмите, повишаване на заплатите, на минималната работна заплата, преизчисляване на пенсиите, увеличаване на вдовишките надбавки, безплатни учебници и лекарства за деца, освобождаване на младите до 26 години от данъци за първата им работа.