"Казусът с Панаира и прехвърлянията излиза 60 млн. лв. Варна купува дупката за 60 млн. В Манхатън няма такава дупка. Досега няма никаква реакция", каза Борислав Гуцанов на трибуната в Народното събрание.

От БСП направиха сметка колко струват кметуванията на варненския кмет и пловдивския, каза той.

"През 2016 година прехвърля безвъзмездно притежаваните от държавата акции на община Пловдив", каза още Гуцанов.

"430 млн. се дадоха за задълбочаването на канала във Варна. Вече 5 години тръбата не може да бъде направена от господин Портних. Може ли един кмет цял мандат да не реши този проблем?", коментира той и добави: Рибарското пристанище във Варна струва 8,5 млн. евро, като 70% от тези средства са европейски пари. Сезираме Европейската прокуратурата и затова.

Иван Петков припомни, че на 9 януари тази година, когато се решаваше съдбата на Панаира от ГЕРБ, направиха брифинг. "Засегнаха остро нашите действия. Те алармираха, че обжалват решението на съда. В понеделник обаче всички лица, които трябваше дам обжалват, бяха в отпуск. Главният прокурор също не направи нищо по въпроса. Очакваме лидерът на партия ГЕРБ да вземе отношение и да каже защо техният кмет, Здравко Димитров, не атакува решението", каза още той.
Агенция "Фокус"