Специално участие в митинга на левицата ще вземе изпълнителят Миро
БСП ще отбележи 131-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на БСП. Празникът на Българската социалистическа партия ще бъде отбелязан на 30 юли 2022 г., съобщават от пресцентъра на левицата. 

БСП Бузлуджа
БСП

Честванията ще започнат още на 29 юли (петък) в Стара Загора, където от 15:00 ч. в заседателната зала на хотел „Верея” ще се проведе конференция и флашмоб на Младежкото обединение в БСП. От 18:00 ч. На Паметника на свободата на връх „Шипка“ ще се проведе ритуал за поднасяне на венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 144-ата годишнина от Освобождението на България.

С възстановка почетоха паметта на Хаджи Димитър на Бузлуджа (СНИМКИ)

Празненствата на 30 юли започват от 10:30 ч. на историческата поляна, където ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. По същото време на сцена на историческата поляна започва първата част от художествената програма, със специалното участие на Миро, Владо Димов и Цветан Бонев.

От 11:30 ч. до 12:30 ч. е предвиден национален политически митинг на левицата, на който по традиция обръщение към присъстващите ще направи председателят на БСП Корнелия Нинова.

В 12:35 ч. на сцената започва втората част от художествената програма, с участието на Виво Монтана и Лилия Андонова.
БСП