БСП продължава да настоява за оставката на военния министър
БСП продължава да настоява за оставката на военния министър / снимка: БГНЕС, архив
БСП продължава да настоява за оставката на военния министър
82100
БСП продължава да настоява за оставката на военния министър
  • БСП продължава да настоява за оставката на военния министър

Бившият министър на отбраната и депутат от левицата Ангел Найденов коментира в кулоарите на парламента, че искането за оставка на Николай Ненчев е актуална.

„Дали министърът е доволен и удовлетворен, това няма особено значение. За парламентарната група на БСП остава актуална темата с оставката на военния министър. Не виждам на каква подкрепа може да разчита и съответно е получил по тази тема. Аз запазвам своите резерви по отношение на бъдещ договор с полската страна. С цялото ми уважение към полските специалисти за ремонта на двигателите и това са резерви, които са свързани с гаранцията за качеството, надеждността на ремонтите, продължителността, доколкото има ясното заявление, че се поставя под въпрос доставката на резервните части, включително за полската страна“, коментира депутатът на левицата.

Двустранните отношения на Полша и Русия е друга тема, но това не може да предизвика съмнения по отношение на положителността за ремонта и поддържането на техническата и летателната годност на българските МиГ-ове“, заяи още Найденов.