Министърът на отбраната да разсекрети списъка на оръжията, които предоставяме на Украйна. За това призова на Корнелия Нинова, председател на парламентарната група на „БСП за България“ и лидер на левицата.

Повод за изказването на Нинова стана решението на Народното събрание да вкара в дневния си ред извънредни точки, свързани с предоставянето на военна и военнотехническа помощ за Украйна, които ще се разгледат при закрити врата.

„Случващото се от сутринта в парламента е безпрецедентно и скандално“, смята Нинова. Тя допълни, че темата не е била обсъждана на Председателски съвет.

От „БСП за България“ призоваха президентът Румен Радев, като главнокомандващ на Българската армия, също да дойде в Народното събрание и да присъства на решението.

„Едва ли това е най-важното решение, което трябва да вземе Народното събрание сега. Отпаднаха много по-важни точки, свързани с доходите, безплатните учебници, бюджетните закони и други“, каза още Корнелия Нинова. „Това е перфектен пример за политическо лицемерие. ГЕРБ, „Демократична България“, „Продължаваме Промяната“, „Български възход“ и ДПС, които подкрепят това решение, оформиха коалиция на войната“, посочи Корнелия Нинова.
БТА