Бойко Борисов
Бойко Борисов / пресцентър, Министерски съвет
Премиерът репликира президента за паралела с футбола и управлението на държавата
Премиерът Бойко Борисов репликира президента за паралела и обобщението, че каквото ни е управлението на държавата, такъв ни е и футболът.

"Не ни вкарвайте в драмата какво ще решават футболните хора. Както всяка федерация, те имат право да го решат. А ние да се отъждествяваме с победите или загубите и да поемаме политиците пасиви или активи, не е грешно. Като си дойдат златните момичета със златните медали, ние можем да си излезем с Кралев във вид на гимнастички и да кажем - "каквото ни е правителството, такава ни е гимнастиката". Не е правилно това и опонентите ни да се съобразяват с това", опонира Борисов от Брюксел.

Президентът: Държавата не може да се намесва в независимия БФС

Предвид предстоящото заседание на Изпълкома премиерът помоли да не замесват правителството с БФС. "Съгласете се - да седна с Боби Михайлов и да поема всичките му пасиви! Не ща! Изобщо нямаме отношение ще правят ли конгрес, няма ли да правят, ще дават ли оставка, няма ли...", заключи Борисов. И отново повтори, че на двустранната среща снощи с британския премиер Борис Джонсън си поговорили, поздравили се и си казали: "Заедно сме срещу расизма", разкри той и подчерта за прекрасните отношения, които страната ни има с Обединеното кралство.

Кралев: Президентът да не използва българския спорт за политически атаки