Премиерът Борисов разговаря 40 мин. с германския канцлер Меркел
Премиерът Борисов разговаря 40 мин. с германския канцлер Меркел / МС
Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Това обяви във Facebook премиерът Бойко Борисов.
 
Министър-председателят акцентира добавя, че производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец.
„Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава”, коментира Борисов.


На критиците на управлението той заяви, че докато те са говорили, властта е строила пътища и заводи.
„Докато те само говориха, ние работихме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислихме за хората. И европейската статистика го показва.

Благодарение на бързата реорганизация и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!”, добавя министър-председателят.