Борисов сигнализира полицията за фалшиви писма с името на общинари
Борисов сигнализира полицията за фалшиви писма с името на общинари / netinfo

Сигнал до столичната полиция за фалшиви документи с подпис на общински служители ще подаде кметът на София Бойко Борисов, след като главният архитект на града Петър Диков го е информирал за такъв документ. Става дума за писмо, подписано с името на Диков, в което се твърди, че плътността на застрояване в конкретен парцел не е ограничена. Пред „Дарик" главния архитект каза, че подобни фалшиви писма могат да нанесат сериозни вреди на частни инвеститори, особено при сключване на сделки и призова да се правят справки в общинския архив. Ето какво още каза той пред Ангел Богданов:

Направихме справка, оказа се, че под този номер, който е в писмото, в архива има съвсем други писма. Това се прави главно, за да се вдигне стойността на недвижими имоти, които по някакъв начин се търгуват. Не е добре за имиджа на общината, когато чужд инвеститор дойде с документация за определен имот в общината и установи, че това, което са му казали при покупката на имота, не е същото.

Възможно ли е да бъдат констатирани случаи на някакво застрояване или някакви инвестиционни намерения, предприети и реализирани въз основа на фалшиво писмо, за което досега не се е знаело?

Няма как, защото вече при самата инвестиционна реализация нещата са доста по-сложни, там документацията е доста по-обемиста с повече документи, които се изискват и не могат да подлежат на фалшифициране. Тук говорим за извършване на сделки и искаме да предпазим хората и фирмите от сделки, които после може да се окаже после, че не са с такива параметри, с каквито са очаквали купувачите.