Борисов ще иска оставки за ареста в Мировяне
Борисов ще иска оставки за ареста в Мировяне / БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че ще иска оставки заради ареста в Мировяне.

В събота Петър и Малина Начкови се оплакаха, че срещу тях е било упражнено насилие по време на полицейска акция. Домът им бил обискиран в събота, а двамата са били арестувани. Полицията откри пет кутии безбандеролни цигари по време на претърсването. Начкови твърдят, че спецполицаите са използвали физическа сила и са превишили правата си. Дъщерята на семейството - Ралица, пък е автор на група срещу премиера Бойко Борисов във Facebook. Начкови са освободени малко след края на проверката.

„Вълнува ме непрофесионалното водене на полицейската операция. Ще поискам няколко оставки още днес и всички ръководители на тази т. нар. операция да минат не след проверка, а по надлежния ред", каза Борисов пред bTV.

„Чакам министърът да дойде и се надявам до обяд да ги оповестим. Не искам да коментирам какви сигнали имат, кой е прав или не е прав. Не може жена и мъж, които не могат да окажат съпротива, да ги арестуват 25 души с маски, да ги свалят по земята. След като могат да отидат двама души и да кажат: добър ден, има сигнал срещу вас. Отиват след това до къщата, ако няма ключ, тогава викат поемни лица. Изчакват и т.н. Явно в България се разбира само от уволнение, и затова по този начин трябва да се действа", категоричен е Борисов.

„Не искам да оправдавам това семейство, това се доказва. Не можеш да отидеш да кажеш и на бившия военен министър: ти си престъпник, лягай долу. Има си други начини. За да вярват хората, те трябва да действат по различен начин. Тази жена спокойно могат двама полицаи да й връчат документите, нито е нужно да правят цирк, нито да ги карат с белезници пред къщата им, та да им се смеят комшиите. Съжалявам, защото от хилядите добри неща, които прави МВР и прокуратурата, от един подобен случай все едно нищо не са работили през годината", заяви още Борисов.