Борисов: При мен всичко расте
Борисов: При мен всичко расте / БГНЕС, архив

„Половин час мога да ви говоря за музеи, които сме открили", обясни Борисов.

Това коментира премиерът Бойко Борисов при откриването на първия в света Музей на розата в Казанлък.

В Казанлък откриха първия в света музей на розата

Попитан какво е обещал на хората за Бузлуджа, Борисов обясни:

„Спомням си, че тогава го дадохме на БСП с решение на Министерски съвет, те не го взеха. Показаха ни много интересен проект, ще го разгледаме и ще се опитаме да спрем разрухата там. Това, което ми каза архитектката, е, че 2,5 млн. лв. ще струва само да спрем разрухата. Проф. Овчаров ми обеща да се заеме, на него му вярвам, и да ми каже след това какво можем да направим".

За кандидата за президент на ГЕРБ Борисов категорично отказа да говори преди септември месец.

Цветанов: Вече имаме кандидат за президент

По отношение на предупрежденията на бившия премиер и финансов министър Пламен Орешарски, че България влиза в дългова криза, премиерът заяви:

"Да цитираме Орешарски или Гечев, които преди 1996 г. фалират държавата. Пенсиите станаха 3 долара на месец. Да не си разваляме празника с тези лица. Онзи ден от трибуната на парламента им извадих статистиката. Държавният дълг в момента е по-нисък, отколкото беше при Орешарски. Когато лъжеш безобразно и манипулираш, не е хубаво. Фискалният резерв ни е 11,5 млрд. лв. - стоят там, за да ни гарантират финансовата система. Получих го на 3 млрд. Аз не се връщам към това време и те зорлем искат да се върнем и да си говорим пак. При мен банка, да пази Господ, не е фалирала, при мен всичко расте".

Източник: БГНЕС