Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС

"Всеки знае, че в София ромските гласове не могат да променят нищо. Но сега какво подготвят - няколко групи роми ще бъдат снимани как отиват под строй да гласуват за Фандъкова и това ще бъде качено в мрежите. За да може, видите ли, как е подменен вотът в София. Знам ги тези хора. Но те друго не могат да измислят". За това алармира премиерът Бойко Борисов в ефира на bTV.
 

Манолова: Готова съм на дебат с Фандъкова преди балотажа (ВИДЕО)


"Битката за София приключи между партиите миналата неделя, а сега в неделя мисля, че разумът ще надделее. Но искам да предупредя нещо, защото Мая Манолова вече един месец няма журналист, който да изкопчи от нея коя листа е подкрепила и кандидат ли е на БСП. Нищо не може да покаже - нито метро, нито булеварди, нито подлези. Но ги бива в аферите. Веднъж завлякоха прокуратурата с аферата "Костинброд", когато казаха, че ГЕРБ прави фалшиви бюлетини, а се оказа чиста лъжа. Сега за неделя какво са измислили и го правят цяла седмица", коментира Борисов.


Фандъкова: Поемам само ангажименти, които мога да гарантирам (ВИДЕО)
 

По думите му, възмутен човек от екипа на Манолова споделял с него какво се готви за балотажа в София. Той не пожела да разкрие името на човека, но допълни, че се занимавал "да мами политиците".

Във връзка с избухналото дипломатическо напрежение между България и Русия заради шпионския скандал, Борисов разкри, че изгоненият от България руски дипломат е опитал да вербува началник на българска специална служба.


Русия: Ще се отнесем с България, както те с нас



"За щастие човекът е изключително верен на родината си и веднага дойде да ми каже, оттам нататък си направихме всички мероприятия", заяви Борисов.

По неговите думи Путин го познава добре и знае, че не се поддава на натиск.

"Затова и не изгоних руски дипломати, когато всички гонеха. Но когато дипломат на висок пост го хвана да вербува мои началници, мигновено го парирам. Ако пратя шпионин да вербува някой от началниците на служби на президента Путин, гоненето ще му е малко наказание", каза още премиерът.

bTV