/ / iStock/Getty Images
Министерството на външните работи на Русия не коментира отказа на България да издаде виза за военния аташе на руското посолство в София, заяви говорителят на министерството Мария Захарова. Москва ще постъпи в съответствие с действащия в дипломацията принцип на реципрочност, съобщи РИА Новости, цитирани от БТА.

По-рано стана известно, че властите в България отказаха да издадат виза на военния аташе в посолството на Русия в София и той все още е в Москва.
За отказа да бъде издадена виза България е информирала официално руската страна. „Няма да коментирам този конкретен случай. Мога само да кажа, че в дипломацията действа принципът на реципрочност, който ние ще вземем предвид”, заяви Захарова в отговор на въпрос дали Москва ще предприеме съответни мерки.

Принципът на реципрочност не е отменен, подчерта говорителката.

Изданието припомня, че в понеделник властите в България са изгонили от страната руски дипломат, заподозрян в разузнавателна дейност. Заместник-министърът на външните работи на Русия Александр Грушко заяви, че Русия ще предприеме ответни мерки.