Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС, архив
Премиерът Бойко Борисов поздрави Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и външните министри на Македония и Гърция, за подписания договор между двете държави.
Поздравявам премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и техните външни министри, за важната и храбра крачка, която заедно направиха, написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Подписаха историческия договор за името на Македония (СНИМКИ/ВИДЕО)
 

Поздравявам премиерите Алексис Ципрас и Zoran Zaev, както и техните външни министри, за важната и храбра крачка, която...

Публикувахте от Бойко Борисов в 17 юни 2018 г.

оговорът за спора за името отваря пътя на Република Македония към ЕС и НАТО. България винаги е подкрепяла нашата съседка по този път. Най-важното сега е гражданите на всички страни на Балканите да разберат, че този договор не води до териториални претенции или бъдещи проблеми, а напротив - ще ни помогне да живеем заедно по-добре", пише още Бойко Борисов.

Борисов обясни за отказа да се срещне с Георге Иванов

Министрите на външните работи на Македония и на Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас подписаха договора между двете страни, с който се слага край на над 25-годишния спор за името. Договорът предвижда новото име на западната ни съседка да бъде Република Северна Македония.

Заев: Договорът с България събуди Европа, а този с Гърция трябва да я мотивира

Предстои процедура по одобрение на "сделката" в Македония и Гърция.