Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод „Полимери“ – Девня.

„Да кажа на хората, в следствие на тази разбойническа приватизация колко милиарда е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме. Във Варна, Девня и Провадия 15 млн. биха могли да се похарчат за доста по-стойностни неща“, обясни той.

Борисов към протестиращите от Крайморска Добруджа: Нива по нива ще гледаме

На въпрос има ли в държавата други подобни случаи, Борисов заяви: „Десетки, да не кажа стотици. На цели фабрики са изнасяни оборудванията“.

„Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния.", обясни Борисов. Той изрази увереност, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, какъвто е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен.

Бойко Борисов спря заповедта за забрана на строителство и земеделие в крайморска Добруджа

„Избягвам да давам публична оценка на хората. От наша страна каквото е необходимо правим. Благодаря, че сте тук, за да може да кажете на хората, че могат да спят спокойно и по-най-бързия начин ще ги избавим от това зло. Не е честно да събираме толкова пари, за да ги вкараме в инфраструктура, пенсии, заплати и така непрекъснато да ги харчим, за да изчистим стари бакии“, каза още премиерът.

„Новият собственик на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи", поясни той.

Министър Димов: Никой няма да спре обработването в Добруджа

Относно проблемите около защитена зона "Комплекс Калиакра" и позицията на протестиращите, че не искат да седнат на една маса със създателите на Натура 2000, премиерът коментира: „Ще ги разделим в Министерски съвет на две зали, но в крайна сметка всички сме българи и всички имаме желание да решим този проблем. Така че, колкото и да не ни е приятно на един или на друг в края на краищата е хубаво да седнем и да решим заедно въпроса“
Агенция "Фокус"