/ пресцентър, Министерски съвет
На първо място в Европа по задържани и осъдени каналджии, заяви българският министър-председател Бойко Борисов.
 
Борисов проведе среща с премиера на Бавария Маркус Зьодер, който е на посещение у на, а двама обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи, сигурността, икономиката и финансите, както и много други теми от европейския дневен ред.
 
Маркус Зьодер: Подкрепяме България за Шенген (СНИМКИ)

Българският министър-председател увери баварския си колега, че страната ни непрекъснато инвестира собствени средства в охраната на границите си, не само за нова техника, но и за развитието на личния състав. „Значително е това, което България прави за защита на външните граници“, каза Борисов.

пресцентър, Министерски съвет

Той благодари за добрата оценка за борбата ни срещу нелегална миграция и подкрепата, която от баварска страна бе изразена за приемането ни в Шенген и заяви: „Българският народ с много усилия постига това, което вие отчитате. Когато най-мощната икономика в Германия два тази оценка, тя е по-меродавна от казаното от нашите политически опоненти“.
 
Българският премиер не пропусна да отчете и икономическа стабилност, ниския външен дълг и ниския дял на безработицата в страната и подчерта, че тя продължава да бъде добро място за инвестиции.
БГНЕС