/ БГНЕС
Поздравявам прокурорите, каза премиерът за акциите в Перник и в МОСВ
Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че няма да се бърза с министерски оставки заради водната криза в Перник и боклука от Италия, тъй като екоминистърът Нено Димов е излъчен от коалиционните партньори от Обединените патриоти. Борисов се изказа предпазливо и посочи, че първо ще изчака разследването и да види дали прокуратурата ще повдигне обвинения.

Борисов беше лаконичен, че някои въпроси са коалиционни и трябва да се изчакат резултатите и да се изяснят фактите.

Шефът на ВиК и бившата областна на Перник арестувани за водата? (ВИДЕО)

„Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са пряко назначени от ГЕРБ, въобще няма да ги коментирам. Не мога да кажа дали има сянка на съменние, нека да видим обвинителни актове“, каза той.

Той подчерта, че няма значение от коя партия са Ирена Соколова и Вяра Церовска, за които се появи информация, че са сред задържаните при акцията.

„Дали си от ГЕРБ или от БСП, не трябва да значи нищо. Има свършена работа и несвършена работа. Те си отидоха от ГЕРБ, напуснаха си постовете“, заключи той.

Спецпрокуратурата влезе в МОСВ заради водата и боклука, разпитват 30 души (СНИМКИ/ВИДЕО)

Коментарите на премиера бяха по повод акцията на спецпрокуратурата в екоминистерството във връзка с разследването на кризата с водата на Перник, а преди нея спецследователи и спецпрокурори влязоха в областната управа на миньорския град. До утре по план трябва да бъдат разпитани 30 лица, съобщи по-рано главният прокурор Иван Гешев.

Кметът на Перник се срещна с главния прокурор за водната криза

„Борбата с корупцията, с безотговорността и ненаказаността има материални измерения. Колегите от МВР, ДАНС, работиха много време. Подготвиха това, което считат за достатъчно като материал, докладваха на прокуратурата и оттам прокурорите са господари на производството. Така че, поздравявам прокурорите, че така активно работят“, коментира премиерът Бойко Борисов след заседанието на КСНС при президента, на което бе обсъдена ситуацията в Близкия изток.