Борисов има седмица да реши за Исмаилов
Борисов има седмица да реши за Исмаилов / снимка: БГНЕС, архив
Борисов има седмица да реши за Исмаилов
76435
Борисов има седмица да реши за Исмаилов
  • Борисов има седмица да реши за Исмаилов

До седмица премиерът Бойко Борисов ще даде отговор на Патриотичния фронт за бъдещето на Орхан Исмаилов в Министерството на отбраната.

Именно назначението на Орхан Исмаилов на поста заместник-министър във военното министерство накара съпредседателя на Патриотичния фронт да заплаши правителството, че ще оттегли подкрепата си.

„Срещата премина доброжелателно от двете страни. Изложихме нашите аргументи, изложихме основната постановка от нашата програма, че няма как да приемем назначаването на хора, представляващи етнически партии или партии, обслужващи външни интереси, на отговорни постове в държавната власт. Г-н Борисов ни изслуша внимателно и пое ангажимент да даде отговор на нашето искане. Не можем да поставяме срокове. Въпросът е прекалено отговорен, за да се играе на срокове и ултиматуми. Нормално е според нас изчакване няколко дни до седмица. След това няма как да приемем, че е нормално да няма отговор", коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в кулоарите на парламента.