Борислав Сарафов за напускането на Фидосова: Вероятно някой се е припознал
Борислав Сарафов за напускането на Фидосова: Вероятно някой се е припознал / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Вероятно някой се е припознал - такъв кратък коментар направи пред bTV зам.-главният прокурор Борислав Сарафов по повод съобщението от ГЕРБ, че Искра Фидосова напуска ръководството на партията и парламента.

Коментарът е свързан с инициалите И.Ф. в показания преди ден от прокуратурата тефтер на Филип Златанов от Комисията за конфликт на интереси, за които се появиха съмнения, че са именно на Фидосова. Тя обаче категорично не се припозна в инициалите.

По повод разследването срещу Златанов, Сарафов обясни, че той не е обвинен само въз основа на открития тефтер. „То е част от пъзела и сглобява картината - за огромна манипулация и други мерзости - злепоставяне на публичния имидж на определени обществени личности, на разрушаване на политически кариери и т.н.", допълни магистратът.

По думите му сигнали за нередности в ръководената от Златанов парламентарна комисия е имало от много отдавна - „още от времето на Коларов от Комисията на изземване на имущество, от бившия депутат на ГЕРБ Емил Димитров - също".

Според Борислав Сарафов по всяка вероятност предстои да бъдат разпитани всички лица, замесени по някакъв начин в тефтера на Златанов и за чиито преписки има данни, че са били манипулирани по някакъв начин.

Заместникът на Сотир Цацаров вмъкна още, че в понеделник или вторник, другата седмица предстои в съда да бъде внесен обвинителен акт срещу Цветан Цветанов за неразрешените СРС-та. Това значело, че според прокуратурата няма съмнение, че ексминистърът е извършил престъпление.

По всяка вероятност с обвинителен акт щяло да завърши и делото за бюлетините в Костинброд.