Бойко Борисов
Бойко Борисов
ГЕРБ наема адвокати и ще заведе дела заради арестите на кметове преди изборите на 11 юли. Това съобщи във включване на живо във Фейсбук лидера на партията Бойко Борисов.

Той проведе срещи с редица кметове на малки населени места, които разказаха как са били подслушвани, разпитвани и задържани преди предсрочните парламентарни избори. Срещите се провеждаха в дома на бившия земеделски министър Десислава Танева.

"Ще ги дадем на съд за тая работа, това е опорочаване на изборите - в деня за размисъл контраразузнаването идва да тормози народа. Това ли е демокрацията? Така ли ни водят в Европа?", попита Борисов.

Самата Десислава Танева разказа, че в деня за размисъл е получила обаждане от човек, който се представил за служител ДАНС и настоял спешно да се видят. Тя предложила това да стане в офиса на ГЕРБ, но той отказал и вместо това се разбрали да дойде в дома й, където тя правела палачинки на децата си. Накарали я да подпише документ, че няма да нарушава изборното законодателство - нещо, което по думите й никога не е имала намерение да прави.

Мая Манолова: Ще следим да няма явно или задкулисно влияние на ГЕРБ и ДПС в следващия кабинет

„За всички стана ясно как са спечелили изборите - под терор, за да може в парламента да си правят седянки. Такова безобразие, такова ниско продаваемо шоу не е било. Отдавна кадрите на БСП са назначени, сега трябва да ги узаконят, а тези на ДПС са несменяеми. Не знам Христо Иванов и неговата компания как се чувстват в една кошница с всички тези хора, които казват, че били нещо ново“, коментира Бойко Борисов.

"Кое е ново? Румен Овчаров, Станишев, Мая Манолова, Татяна Дончева, Корнелия Нинова, Карадайъ с ДПС или Мирчев там с баща му бивш функционер от БКП и всичките тези хора… Това било новото“, посочи той. И заяви, че за ГЕРБ е голяма чест, че "партията не е поканена на преговорите с „Има такъв народ“. "Но и да беше поканена, нямаше да отиде, както не отиде и на консултациите при президента Радев", категоричен бе Бойко Борисов.

Бившият премиер обвини Слави Трифонов, че не поема отговорност и не се явява на преговорите за съставянето на правителство, а оставя "Тошко и компания да си бърборят“.

ИТН: Подкрепа от ДПС не сме искали

И обяви категорично, че ГЕРБ няма да подкрепят никаква актуализация на бюджета.

"Ще разболеете народа и няма да съберете тия 2 милиарда, които очаквате като приходи в бюджета. Ние сме на последното място по ваксинация - едва 12,6%. Сърбите се похвалиха, че стигат 50%, а държавите в ЕС са средно около 40 на сто. Вие бракувате ваксини, а сега идва четвъртата вълна и вие ще препълните болниците", критикува лидерът на ГЕРБ темпа на ваксинациите.