Бой между учителки в детска градина
Бой между учителки в детска градина / снимка: Sofia Photo Agency, архив

С образувано досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда е приключил скандал между две учителки в детска градина в Кърджали.

Случаят е от 25 март, регионалният пресцентър на МВР съобщи за него днес. За него не са информирани до днес нито началникът на Инспектората по образованието Сашка Тръпкова, нито зам.-кметът Елисавета Кехайова, предава БГНЕС.

Причината за инцидента е повече от незначителна, заяви директорът Димитрина Стефанова: "Няколко от учителките се занимаваха с инсталиране на софтуер за интерактивна дъска. Една от колежките обаче помислила, че се провежда обучение и решила, че е игнорирана. Тя е на около 52 години, как е кипнала така, че се е нахвърлила върху по-младата, не зная. Много неприятно е в деня на Благовещение да се случи подобно нещо", коментира Стефанова.

Едната участничка в ръкопашната схватка се оплаквала от болки в ръката, другата имала одрасквания.

Инициаторката на побоя се снабдила с болничен лист за трудова злополука, но впоследствие документът не е бил признат в НОИ.

"Единственото добро е, че са се сбили на входа на сградата, а не пред очите на децата. И двете учителки ще отнесат дисциплинарни наказания за срамната си постъпка, това е недопустимо както според правилника, така и според етичния и трудовия кодекси", заяви директорката на детската градина.

За още една женска битка съобщиха от полицията. 27-годишна жена е била задържана в РУП в Момчилград снощи заради нанесен побой на 52-годишна друга жена. Час по-рано в центъра на село Биволяне двете жени се скарали и по-младата нанесла удари с пръчка по главата на опонентката си. До боя се стигнало заради претенциите на едната за дадена назаем сума пари, която набедената длъжница отрича да е получавала.

Материалите по случая ще бъдат внесени в съда по Указа за борба с дребното хулиганство.