Близнашки: Хората не харесваха Пеевски заради неприятната му външност
Близнашки: Хората не харесваха Пеевски заради неприятната му външност / снимка: БГНЕС, архив
Близнашки: Хората не харесваха Пеевски заради неприятната му външност
80687
Близнашки: Хората не харесваха Пеевски заради неприятната му външност
  • Близнашки: Хората не харесваха Пеевски заради неприятната му външност

Делян Пеевски беше с неприятна външност, затова не го харесваха хората". Това заяви бившият служебен премиер и един от най-активните протестиращи срещу кабинета „Орешарски" Георги Близнашки. Той участва в конференция, организирана от Асоциацията на прокурорите в България и посветена на реформата в съдебната власт.

В последните дни Георги Близнашки е един от най-активните критици на съдебната реформа.

Преди седмица стана ясно, че бившият служебен премиер Георги Близнашки влиза в ново амплоа - експерт на ДПС в комисията, която ще обсъжда промените в Конституцията.

Преди началото на конференцията Близнашки беше запитан защо е приел поканата на ДПС: „Човек трябва да умее да преглъща"!

По време на форума професорът пък изложи съвсем различна гледна точка за мотивите си да се включи в протестите срещу кабинета „Орешарски", които избухнаха именно след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС: „За много хора вълнуващият момент беше, че Делян Пеевски има неприятна външност. Чисто естетически не го харесват. За мен големият политически въпрос, който тогава ме изведе на улицата, беше обстоятелството, че Законът за ДАНС беше изменен - intuitu personae, и се прекроиха изискванията за шефа на ДАНС, така че да може точно определено лице да заеме този пост".

Вчера повече от 40 университетски преподаватели излязоха с позиция, в която заявиха, че не приемат поведението на колегата си Георги Близнашки и смятат, че то е в противоречие с ценностите, зад които е стоял. Те се обърнаха към бившия си съмишленик с думите: "Пожелаваме успех на проф. Близнашки в бъдещите му метаморфози".