Близнаков: Питайте НДСВ дали ме подкрепя
Близнаков: Питайте НДСВ дали ме подкрепя / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

НАТО и Европейският съюз нямат особени критики към политиката на България в областта на отбраната. Това обяви военният министър Веселин Близнаков, коментирайки предстоящите структурни и персонални промени в правителството.

Военният министър Веселин Близнаков коментира: „всеки министър има възможност да продължи работата си, стига да желае” и добави, че това, което направил с екипа си и Генералния щаб трябвало да бъде продължено. „Аз съм един от тези, които ще продължат в тази посока”, увери той. Близнаков изрази учудване, че трябвало да отговаря на въпроси за рокадите в кабинета.

„Мен не ме притесняват изявленията на премиера, но искам да го попитам, защо аз трябва да коментирам. Защо министрите трябва да коментират казано от премиера. Това е работа на коментатори, журналисти, на всички други, но не и на министрите. Ние сме част от изпълнителната власт. Изпълняваме политиката, която е приета да се води в момента”, каза още Близнаков.

„Никой от лидерите не е разговарял с мен за промени в ръководството на министерството”, добави Близнаков, но не отговори еднозначно дали е сигурен в подкрепата на НДСВ за оставането си на поста.

„Питайте ги тях, попитайте моята партия. Не са водени такива разговори. Това е разговор, който трябва да бъде проведен от лидера, а не всички членове на партията да тръгнат и да го занимават със себе си”, допълни военният министър.

Според него политиката в сектора „Отбрана” била въпрос на национални приоритети, а не на пристрастия.