/ БГНЕС
Благовест Георгиев нарече катастрофата, костваща поста му, „мокра поръчка“.

„На 5 април участвах в пътно-транспортно произшествие и държа още веднъж публично да се извиня за случилото се. Дълбоко съжалявам за всички неудобства, които може да съм причинил, и с пълното съзнание, че човек в крайна сметка притежава единствено доброто си име, споделям своята позиция и поуки“, Това каза той пред журналисти.

Член на комисията по безопасност на движението предизвика катастрофа и избяга

Припомняме, че на 5 април 2024 година общински съветник и член на комисията по безопасност на движението Благовест Георгиев предизвика и избяга от ПТП, като е отказал проба за алкохол и наркотици. След това Борис Бонев призова в социалните мрежи Благовест Георгиев "незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол". 

Благовест Георгиев твърди, че информацията излязла в медиите, че е избягал от местопроизшествието е спекулативна, а инцидента той нарече "мокра поръчка"

„Явно не съм достатъчно обигран за подобни удари под кръста. Ето как личен проблем – този инцидент без пострадали, се превърна в кампания, отвличащата вниманието на обществото от важните проблеми – предстоящите тогава избори“, бившият общински съветник.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня