/ БГНЕС, архив
Ускоряване на влизането на България в еврозоната и провеждането на ключови реформи - това са очакванията на бизнеса от новия кабинет.
 
Работодателите припомниха, че заради предсрочните избори държавата ни е изгубила месеци, в които можеше да подобри законодателната рамка и бизнес средата.
 
Ще успее ли Борисов да състави правителство и с колко партии? (ВИДЕО)

Съдебната реформа и намаляването на административната тежест са сред най-важните задачи пред управляващите, категорични са от бизнеса. Влизането в еврозоната - също, заяви Димитър Бранков от Българската стопанска камара пред БНР.
 
Това е едно ключово решение, което според нас ще даде тласък на реформите във всички сектори, ще осигури допълнителен публичен ресурс, който следва да бъде по прозрачен и ефективен начин инвестиран в растеж на икономиката, поясни Бранков.
 
Идната седмица започват преговорите за съставяне на правителство

Месец април, докато се сформира тоя кабинет, има голям риск да пропуснем реакция навременна и организирана, от страна на държавата, срещу приемането на такива норми, които ще доведат до затварянето на 1/3 от електроенергийната ни мощност - трите централи в Маришкия басейн, коментира Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.