Бивши служители на МВР изразиха солидарност към протеста на полицейските синдикати
Бивши служители на МВР изразиха солидарност към протеста на полицейските синдикати / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Изразяваме своята професионална солидарност и колегиална подкрепа към протеста на полицейските синдикати срещу поредната проява на неуважение и посегателство към служителите от МВР. Това се казва в декларация на Съюза на бившите служители от МВР (СБС-МВР).

През последните месеци заедно с всички български граждани станахме свидетели на редица подобни действия, чиято безнаказаност ескалира до последния случай на летище Варна - български политически лидер, подкрепен от народни избраници, физически да унижи честта и достойнството на български защитник на обществения ред. Във всяка демократично уредена държава подобно поведение се оценява като посегателство срещу закона и държавността.

Затова настояваме българските правоохранителни органи да извършат необходимите действия и да дадат точната правна оценка на случая и въздадат предписаното от закона на виновните лица.

Призоваваме българският парламент, избраниците на народа, политически да оценят действията на лидера на партия „Атака” Волен Сидеров и неговите депутати. Това не е само наше искане - на членовете на СБС-МВР, това е дълг към всички български граждани, борещи се за нов морал в политиката и за справедливост в нашия живот, заявяват още от съюза.