Бивш психолог от МВР: Похитителите на Бончеви действат като войници
Бивш психолог от МВР: Похитителите на Бончеви действат като войници / Sofia Photo Agency

Похитителите на Ангел Бончев имат опит с подобни неща, но не в нормална, а във военна обстановка. Това каза в предаването „Денят” на Дарик радио психологът Росен Йорданов, бивш служител на Института по психология на МВР. По думите му, това са хора, които действат като войници - погрижили са се да се подсигурят като са довели Бончев до неадекватно състояние, за да не може да докладва за място, хора, да не може да коментира.

Според Йорданов похитителите основно са действали по линия на собственото си подсигуряване - на заличаване на следите, на гарантиране на собствената сигурност и по-малко по логиката на печалбата. Досегашните групи, въпреки че са взимали мерки за сигурност, те са били главно по отношение на сигурността при предаване на парите, но повечето от тях са се опитвали да се уверят, че парите са в наличност, обясни Йорданов, подчертавайки разликата в случая "Бончев". 

Проявили са решимост по отношение на съпругата на Бончев, което означава, че нямат намерение да се откажат, уверен е Росен Йорданов. Той каза още, че похитителите са предвидили добре действията си, били са добре подготвени и развоят на събитията не на всяка цена показва, че са имали „къртица” в МВР. Йорданов беше категоричен, че е имало хора, които не са били достатъчно квалифицирани, а са работили по случая „Бончев”.