Продължават активните оперативно-издирвателните действия по намирането на 25-годишния Емил Боев, съобщиха от Полицията в Перник.

В търсенето му участват екипи на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) – Перник, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", водолази и членове на Клуба по делтапланеризъм в миньорския град.

Обявиха за общодържавно издирване 25-годишен мъж, последно забелязан на „Сурва“

Следите на 25-годишния столичанин се губят от 29 януари, когато е посетил фестивала "Сурва" в Перник. От ОДМВР информират, че в момента се осъществява претърсване на голям периметър в периферия на централната градска част на Перник, както и на места, на които може евентуално де се намира мъжът.

Коритото на река "Струма" също е обходено от водолази по цялото му протежение от Перник до пречиствателната станция на град Батановци. Уведомени са и съседни областни дирекции на МВР, които също проверяват дали Боев не е на тяхна територия.

Братът на изчезналия на „Сурва“: Емил е по-спонтанен, искал е да се усамоти

Припомняме, че младият мъж е обявен за общодържавно издирване. Емил е висок около 180 см, с кестенява коса. В момента е с брада и мустаци. Бил е облечен с камуфлажно яке и тъмен панталон. Столичанинът е дошъл в Перник още в петък заради Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва".

Всеки, който разполага с някаква информация за издирвания, може да сигнализира на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.
Милен Миланов/БТА