Без книжка е карал шофьорът на камиона-убиец
Без книжка е карал шофьорът на камиона-убиец / netinfo

Без книжка и контролен талон е управлявал 34-годишният Иван Борисов Червенков камиона-убиец по време на тежката катастрофата, станала към 14.15 часа на 24 септември край Градево. Това съобщи директорът на Областна дирекция "Полиция" комисар Константин Титянов. Книжката на шофьора е отнета за срок от 1 месец заради превозването на товар без лиценз.

При катастрофата загинаха петима души, други деветима бяха ранени, от които трима са с опасност за живота.

Червенков имал общо 3 акта, последният който е от 15 септември тази година. Самата фирма - "Благоев" ООД, която е собственик на товарния автомобил "Щаер", има съставени още 5 акта от Регионалната дирекция "Автомобилна инспекция", всичките от които са за претоварване на автомобили. Фирмата не разполага и с разрешително за направената промяна на фабричната структура на автомобила, чрез която се постига по-голям обем.

"Предстои да се направят още експертизи относно теглото на превозвания товар от камиона, отказа на спирачките и кога е направен последният технически преглед на превозното средство", съобщи още комисар Константин Титянов.

До момента по случая е образувано дознание по чл. 343 ал.4 за причиняването на смърт по непредпазливост на повече от 1 лице. Случаят е поет от Окръжна прокуратура – Благоевград.

Други новини от Благоевград