Бедствено остава положението в две варненски общини
Бедствено остава положението в две варненски общини / снимка: DarikNews.bg, архив

В Община Вълчи дол остава в сила бедственото положение. Ситуацията продължава да бъде сложна и за някои села в Община Суворово, съобщи за Дарик зам. областният управител Пламен Манушев. Това е причината бедственото положение в Община Суворово да бъде отменено само за града и село Черничево.

Обстановката вече се нормализира в Община Аксаково. Там бедственото положение е отменено в 11.00 часа. Малко по-късно това се случи и в общините Долни Чифлик и Ветрино. Отменено е бедственото положение тази сутрин и в Аврен, каза още Манушев.

В областта няма изолирани села, както и без ток и вода. До някои от населените места е осигурен достъп само със специализирани машини.

В петък бе обявена отмяна на бедственото положение и в Бяла и Дългопол.

Само пътища от четвъртокласната пътна мрежа все още представляват проблем и има затворени участъци, каза още зам. областният управител. Тази нощ един човек е транспортиран за хемодиализа от Вълчи дол през Суворово до Варна, информира Манушев.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че отсечката Бургас-Карнобат на АМ "Тракия" е почистена след падналия сняг и отворена за движение в двете посоки.