/ Thinkstock/Getty Images
За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от 26 март "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове, съобщиха от превозвача.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни. С удължаване на този срок се дава възможност на клиентите да планират предварително своите пътувания, както и да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Повече българи избират родината за почивка, отчита министър Ангелкова

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 26 март до 9 април.
 
Клиентите на БДЖ могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси и гишетата "Информация" в железопътните гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.
 
За празничните дни по повод Великден БДЖ предвижда да осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.
 
Колко ще струва агнешкото месо за Великден?

От националния железопътен превозвач напомнят на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.
 
Системата е достъпна на официалната интернет страница на "Холдинг БДЖ" ЕАД - www.bdz.bg, както и на електронен адрес - http://bdztickets.com.