Баба простреля 7-месечното си внуче
Баба простреля 7-месечното си внуче / снимка: DarikNews, Радка Минчева
Баба простреля 7-месечното си внуче
26733
Баба простреля 7-месечното си внуче
  • Баба простреля 7-месечното си внуче

Седеммесечно бебе от село Кривица е простреляно в корема с въздушна пушка. Инцидентът станал преди обяд, опасност за живота на момченцето няма. Заедно с 42-годишната си баба то е настанено в хирургично отделение на разградската болница. Според първоначалната информация именно тя го е простреляла по невнимание.

Инцидентът е станал около 10 ч. е в разградското село Кривица. Според д-р Борислав Борисов животът на детето е вън от опасност: „В добро състояние е, без опасност за живота с наранявате в областта на корема. Обработена е раната и в момента се храни и е спокойно".

Лекарят не смята, че инцидентът е сериозен медицински казус: „Като медицински случай това не е тежко нараняване, проблемът е как пушката е гръмнала и защо е засегнала детето. Обясниха, че пушката е гръмнала сама, което, предполагам, че не е било точно така".

Детето ще остане няколко дни в болницата. По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, по него работи и отдел "Закрила на детето" в община Самуил, съобщи неговият ръководител Шехназ Мухаремова: „Пушката е купена отдавна, била е закачена на стената като в пиесите на Чехов. Майката отишла за памперси. Бабата решила да залъже детето с пушката, защото плачело. Не знам как е мислила да стане тази работа, имало е сачма вътре в цевта. Ще издадем предписание за неглижиране на детето. Има личен лекар и всички имунизации за възрастта си. Добре се грижат за него, въпреки че майка му няма 18 години."

Майката на бебето е на 16 години, бащата - на 22. Те живеят заедно на семейни начала.

Баба простреля 7месечното си внуче
netinfo