Баба и дядо отказали животоспасяваща инжекция, нямали 17 лв. да я платят
Баба и дядо отказали животоспасяваща инжекция, нямали 17 лв. да я платят / Sofia Photo Agency, архив
Баба и дядо отказали животоспасяваща инжекция, нямали 17 лв. да я платят
59392
Баба и дядо отказали животоспасяваща инжекция, нямали 17 лв. да я платят
  • Баба и дядо отказали животоспасяваща инжекция, нямали 17 лв. да я платят

Заради безпаричие баба и дядо отказали животоспасяваща инжекция, която струвала 17 лева, разказа пред Дарик кметският наместник на село Богорово, община Стралджа, Митко Ангелов, откъдето са възрастните хора.

Жената е починала, но не вследствие на отказа от въпросната инжекция, а защото й било „дошло времето".

Мъжът е жив, но не искал да се разгласява за случилото се, за да не безпокои децата си.

Ето какво още каза Митко Ангелов: „Наистина има такъв случай. Възрастният човек отказа да му се сложи някаква инжекция, аз не съм лекар, не знам. Докторът в мое присъствие каза, че ако наистина отказва, трябва да подпише декларация, че отказва животоспасяващи лекарства, но той човекът отказа и си замина. И за една възрастна жена, която е съпруга на мъжа. Тя почина, но не заради това, че не са й били инжекцията, просто защото й е дошло времето. Преди това тя отказа също да й се постави инжекция. Възрастният човек каза, че няма 17 лева, за да плати инжекцията. Не знам каква е тази инжекция".

Кметският наместник добави още, че дядото си е жив и здрав: „Даже малко ми се разсърди, че съм дал гласност на случая. Той не иска да се вдига шум около името му. Той е възрастен човек и не иска да го безпокоят хората. Има деца и точно за това не иска да се вдига шум около него".

Ангелов добави, че не знае от какво е болен възрастният мъж и защо се е налагало да бъде поставена тази инжекция: „И той, и бабата не бяха добре, но не знам подробности".

По думите на кметския наместник в селото живеят около 60 души: „Малко селце, със затихващи функции, предимно възрастни хора - на около 80 години. Има няколко по-млади. Аз съм един от младите на 57 години".