Автомобилът, продаден от Лазар Колев, е бил частично пребоядисан
Автомобилът, продаден от Лазар Колев, е бил частично пребоядисан / снимка: Dariknews.bg

Автомобилът, който Лазар Колев е продал дни след убийството на сестрите Белнейски, е бил в отлично състояние, но с пребоядисан капак и таван. Техническата експертиза е показала, че по колата не са правени никакви ремонти. Това стана ясно на четвъртото заседание по делото "Белнейски" в Окръжния съд в Пазарджик.

28-годишният Георги Ангелов, който е купил автомобила от обвиняемия, заяви пред съда, че Лазар Колев му е казал, че иска да продаде колата си за части. Купувачът не се е поколебал, защото автомобилът е бил в перфектно състояние, с изключение на това, че е трябвало да бъде сменен съединителя му. Колата е продадена за малко над 2000 лева, а по мнението на свидетеля, който е собственик на автокъща в столицата, за състоянието на автомобила реалната цена е трябвало да бъде около 5000 лева.

След сделката колата е препродадена на Павлин Балевски за 4800 лева. Новият собственик е от Ловеч и направил покупката през месец март 2006 г. Балевски бе категоричен пред пазарджишкия съд, че предния капак е бил пребоядисан, както и част от тавана на автомобила. Балевски е ползвал колата няколко години. Сега автомобилът е конфискуван заради делото "Белнейски". Свидетелят не е получил никакви финансови обезщетения за отнетата му кола.

Пред съда застана и Гана Ковачева, която е шофьор в "Тролейбусен транспорт" - Пазарджик. Във фаталната нощ на убийството Ковачева е била на работа. Смяната й е започнала в 22.45 часа и е приключила в 6 часа сутринта. По думите на Ковачева, тя не си спомня да е виждала момичета през нощта. Свидетелката обясни, че трафикът в нощните часове не е натоварен, всички пътници влизат през предната врата на тролеите, защото в мотрисите няма кондуктор.

Фани Белнейска, майката на момичетата, потвърди пред съда, че три дни след изчезването на дъщерите й, лично тя е търсела служителката на тролеите. При срещата Белнейска е показала снимки, но и тогава Гана Ковачева е заявила, че не е виждала децата през нощта на 27 срещу 28 януари 2006 г.

Роднини на Лазар Колев от Велинград, които също свидетелстваха, заявиха, че не са установили промяна в поведението на обвиняемия след датата на убийството. Роднините обявиха, че Лазар е ходил често в курортния град на гости. След убийството той е бил на обществена баня със своя братовчед. Последният заяви пред съда, че не е видял по тялото на Лазар никакви наранявания.