/ Дарик Добрич
И Цонко Цонев призна: Чувства се като "същински Лорд Волдеморт, който унищожава общинско имущество"
Автографите на световните рок звезди върху автомобила на Община Каварна били "увреждане на общинско имущество. Това каза пред бТВ кметът на града Нина Ставрева в разговор за заличаването на рок столицата на България като такава.
 
Освен от автомобила, Ставрева показа, че иска да се отърве и от рок фестивала, станал традиционен за града. Тази година в Каварна няма да има фест, а за оправдание кметицата изтъкна, че не е успяла да се свърже с промоутъри, които да го организират. Също така Общината е без финансов ресурс.
 
Каварна продава за 30 000 лв. колата с автографите на звездите

"Не мисля, че служебният общински автомобил е най-подходящият обект за полагането на подписите на великите рок имена, които са били гости на България", коментира още тя .
 
Колата е купена за 84 000 лева, а върху нея има автографи на световни имена като Алис Купър, Кай Хансен и банди като Deep Purple, Accept, Dimmu Borgir, Scorpions и още много. Общината ще я продаде за 30 000 лева. Ставрева се надява автомобилът да отиде при ценител.
 
Защо Каварна заличава рок историята си?

По телефона в студиото се включи и кметълът Цонко Цонев, който каза, че се "чувства като същински Лорд Волдеморт, който унищожава общинско имущество".
 
Цонев обясни, че автомобилът е използван само по предназначение и припомни, че с него са превозвани световни музикални легенди като Алис Купър и Емир Кустурица.
 
Цонко Цонев: Унищожават рок традициите в Каварна

"Щом това се тълкува като увреждане, значи ние сме увредени", добави още бившият кмет.