/ Труд
Общинският автомобил, прочул се с това, че в него са оставили автографите си много рок величия, ще бъде продаден на търг, реши Общинският съвет.
 
Автомобилът беше за бившия градоначалник Цонко Цонев. Общинското "Пежо" е събрало автографите на много легендарни музиканти, спортисти и актьори, пише "Труд". Пръв през 2008 г., вдясно от волана, се подписва Алис Купър. Там са подписите на Глен Хюз, на Джеймс Котък - барабанист на "Скорпиънс", Таря Турунен, Саймън Райт - барабанистът на Дио, Джо Лин Търнър - бившия вокал на "Рейнбоу", Джоуи Димайо - басистът на "Меноуър". На задната лява врата собственоръчно са се подписали легендарните "Дийп Пърпъл". Колата съхранява и подписа на Том Беринджър.
 
Цонко Цонев: Унищожават рок традициите в Каварна

Българското присъствие е на Наско Пенев, Любо Нейков, Краси Радков и Тончо Токмакчиев.
 
Колата пази автограф на румънската олимпийска шампионка Габриела Сабо, на Сергей Бубка, Анатолий Карпов, на световната голф легенда Гари Плейър. Последният подпис е на един от най-популярните индийски актьори Шарук Кхан.
 
Цонко Цонев събра кметълските си истории в книга

Самият автомобил е на повече от 10 години - кметът Цонко Цонев нямаше страст към скъпи коли. Веднага след като новата кметица Нина Ставрева дойде на власт, тя вкара "Пежо"-то в общинския гараж.

На въпрос защо не пътува с популярния автомобил настоящият кмет Нина Ставрева коментира, че в колата са поставили своите подписи редица известни рок музиканти. "Това я прави уникална, изключително ценна и я превръща в музеен експонат. Аз не бих искала да използвам в ежедневието си кола, която притежава такава историческа стойност", заяви тя.
 
Предложението на кмета е колата да се продаде в условията на публичен търг с явно наддаване, което да започне от 30 138 лева с ДДС, колкото е изготвената пазарна оценка от оценител.