/ БГНЕС
Оценката на партия "Атака" за думите на вицепремиера Валери Симеонов към протестиращите майки остава непроменена. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от Обединените патриоти Явор Нотев /"Атака"/.

Валери Симеонов: Поднасям своите извинения на всички обидени (ВИДЕО)

Нотев изрази личното си мнение, че малката коалиция не е залог или препъни камък пред управлението на страната. Рано е още да се говори за проблем пред управлението, посочи той. "Научавам, че Валери Симеонов е заявил своето извинение публично. Това е ново обстоятелство, което ще бъде обсъдено във връзка с отношенията в коалицията и решенията за по-нататъшните действия", посочи депутатът.

Валери Симеонов няма да подаде оставка

Според Нотев въпросите за оставката на Валери Симеонов като вицепремиер и за оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ на Обединените патриоти не са равнопоставени.

Въпросът с оставката на Симеонов засегна цялото общество и то по един недопустим и непростим начин, смята той. Според него това е оценката и на премиера Бойко Борисов, и на лидера на "Атака" Волен Сидеров, и тази оценка няма да се промени независимо от извинението на Симеонов. По-скоро ще се търси решение за избягване в бъдеще на подобни скандални изказвания независимо от темата, коментира Нотев.
БТА