Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи пред журналисти в МС, че на Коалиционния съвет е бил обсъден въпросът, свързан с медийната кампания по повод негови изявления и всекидневните протести пред МС.
 
„В тази връзка, по настояване на Коалиционния съвет, поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени от моето изказване в интервю пред телевизия „Скат“, каза Симеонов.
 
По никакъв начин не съм целял да обидя когото и да било“, заяви вицепремиерът.
 
Той напомни за неговото отношение към децата с увреждания и допълни, че и в неговото семейство има подобен случай и каза, че е подпомагал хора с увреждания.

Валери Симеонов няма да подаде оставка

Спешен коалиционен съвет беше свикан в Министерския съвет. Срещата между управляващите партньори, в която обсъждат проблемите в управлението, стана традиция.
 
Напрежението е заради искането за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Причина за това стана изказването му във връзка с майките на деца с увреждания. Това доведе до оттеглянето на доверието от Волен Сидеров. Премиерът заяви, че няма намерение да поиска оставката на Симеонов, защото това би довело до срив в цялата конструкция на управлението. Затова проблемите между "Обединените патриоти" трябва да се решат помежду им.

Валери Симеонов: Не смятам, че стабилността на правителството зависи от моята оставка