Астролог вещае трудна 2015 година за България
Астролог вещае трудна 2015 година за България / Thinkstock/Getty Images

2015-та ще е трудна за България според астропрогнозата на Анелия Лечева. Не можем да очакваме големи подобрения във финансовото състояние на народа, но ще се увеличат чуждите инвестиции в страната ни и това ще има благотворно влияние за бизнеса.

Обилни дъждове и опасност от наводнения ще има през април и месец май. Лятото обаче ще бъде много топло и сухо.

Сегашното правителство няма да се разпадне, въпреки противоречията и разногласията между коалиционните партньори.

Според Лечева местните избори ще са доста трудни, а след тях Пловдив ще има нов кмет. Годината е успешна за здравеопазването и образованието, и хората.

„Това е година на борба. Трудна, отговорна. В края на януари и началото на февруари са вероятни проблеми на властта, които са свързани с транспорта и телекомуникациите. През лятото ще се отпуснат пари по много от блокираните европейски програми. Независимо от това има вероятност през есента да се изтегли нов държавен заем", прогнозира Лечева.

По думите й местните избори ще са доста тежки. „Има вероятност да има някакъв доста сериозен проблем по това време с жена, която е магистрат, което ще доведе и до намесата на Европа. Очаквам ГЕРБ да излъчи за президентските избори един значително по-млад човек. Имам основание да смятам, че това ще е Томислав Дончев".

Според Анелия Лечева се очаква подобрение в здравеопазването: „Ще започне да се набляга на здравословния начин на живот. Ще се финансират различни кампании, които са за това да се образоват хората - как да се хранят, как да живеят по-здравословно. Ще се увеличат работните места в сферата на образованието".