/ БГНЕС
Това е поредният сблъсък на Иван Белишки с органите на реда

Арестуваният преди няколко дни за палеж и нападение над полицай се оказа синът на кмета на Панагюрище, съобщи БНТ. 22-годишният Иван Белишки е бил задържан за умишлено причиняване на пожар на чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница. Служители на пожарната са потушили огъня, спасена от пламъците е 50 дка смесена гора.

От автомобила, паркиран в близост до запаления терен на задържания, полицаите иззели патрон и пистолет.

Задържаха мъж за палеж, боеприпаси и удар на полицай в Кюстендилско

При последвали процесуално – следствени действия от къщата в селото, обитавана от 22 годишния, са открити два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър. При задържането мъжът, който е с постоянен адрес в Панагюрище, е бил въоръжен с пистолет и нож и е оказал съпротива, успял да причини разкъсно-контузна рана на униформен.
 

По случаите са образувано досъдебни производства, уведомена е прокуратурата. Задържаният остава в ареста с постоянна мярка задържане под стража.

Самият кмет на Пазарджик определи арестът на сина му като "брутален". Пред „24часа“ той обясни, че Иван е бил задържан от трима цивилни полицаи по анонимен сигнал. Те не са представили заповед за ареста и са заявили, че той е по неотложност. Никола Белишки показа и видео, от което се вижда как двама цивилни полицаи натискат главата на сина му в асфалта, като го държат за врата и го притискат с телата си.

Съществувала е реална опасност 22-годишния мъж да умре от задушаване, коментират видели кадрите. Те са били заснети от съпругата му, разказа още панагюрският градоначалник.

Задържаха кметски син, който блъсна три коли и се укри

Неотдавна Иван Белишки изгори руското знаме по време на шествие в София в подкрепа на хората в Украйна. Кметският син и преди е имал проблеми с полицията.

В края на март 2021 той се укри и бе издирван, след като блъсна три паркирани коли, а след това се е вряза във витрината на магазин в Панагюрище.

Екшънът на пътя е станал около 2 ч. в нощта срещу вторник. Малко по-късно автомобилът на Иван Белишки е бил открит изоставен на пътя за село Панагюрски колони.