Арестуваха бургаски прокурор
Арестуваха бургаски прокурор / снимка: sxc.hu
Арестуваха бургаски прокурор
61405
Арестуваха бургаски прокурор
  • Арестуваха бургаски прокурор

Прокурор, занимавал се с едни от най-тежките съдебни дела в бургаската Окръжна прокуратура, е арестуван в кафене в центъра на Бургас. Според министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов магистратът е хванат с подкуп от 8 000 лева.

Ангел Георгиев от Окръжна прокуратура бил арестуван в кафене на ъгъла между бургаските улици "Гурко" и "Трайко Китанчев", известно като "адвокатското", в работно време, когато то било пълно с клиенти. Разработката е на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".

Според министъра на вътрешните работи бил заловен заедно с адвокат Марин Стефанов, с когото трябвало да раздели подкупа по дело, което водел в момента.

Ангел Георгиев беше обвинител по дела за банкови измами и убийства. Той беше прокурор и по делото срещу Максим Ставийски за катастрофата край Приморско. Наблюдаващ е по процеса за отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.

Преди време е бил и следовател в процеса срещу Пламен Дишков-Кела.

Ангел Георгиев и адвокат Марин Стефанов е трябвало да си поделят 7-8 хиляди лева. Парите са били веществено доказателство по дело за икономически престъпления. Имало е договорка сумата да бъде върната и досъдебното производство прекратено. Това съобщи в Пловдив вътрешният министър Цветан Цветанов, където направи първа копка на бъдещата сграда на Шесто РПУ. Той уточни, че прокуратурата ще преценява дали ще повдигне обвинение срещу задържания магистрат, или само срещу адвоката. 

Вицепремиерът потвърди информацията, че четиримата членове на Хамас, които бяха експулсирани от страната тази сутрин, са били у нас по покана. Тя е била отправена от български гражданин от палестински произход, който е начело на неправителствена организация. На палестинците са били издадени визи и са били допуснати в България, тъй като те не фигурирали в забранителния списък на лицата, които имат пълно ограничение за посещаване на страни от Евросъюза.

Други новини от Бургас