Апелативният съд във Варна не даде ход на делото „Килърите” (СНИМКИ)
Апелативният съд във Варна не даде ход на делото „Килърите” (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

Апелативният съд във Варна не даде ход на делото „Килърите” заради отсъствието на адвоката на подсъдимия Петър Стоянов-Сумиста. Процесът бе насрочен за 18 и 19 ноември, като двете резервни дати са 3 и 4 декември.

Делото „Килърите” започва във варненския затвор

Съдът отказа да измени мярката за неотклонение на подсъдимия Георги Вълев в по-лека, а по искането на Янко Попов за промяна на мярката бе назначена съдебномедицинска експертиза, която да установи актуалното му здравословно състояние.

Апелативният съд във Варна не даде ход на делото Килърите (СНИМКИ)
netinfo

Делото бе върнато от Върховния касационен съд (ВКС) в Апелативния съд заради допуснатите от първоинстанционния съд съществени процесуални нарушения при събирането и проверката на доказателствата и доказателствените средства, довели до ограничаване правото на защита на подсъдимия Петър Стоянов в етапа на съдебното следствие, имащо пряко отношение към предявените обвинения срещу него.

Според ВКС въззивната инстанция е имала правомощията и възможността да отстрани нарушенията, като осъществи въззивно следствие и в хода му да преповтори опорочените процесуално-следствени действия, но това не е направено.

Апелативният съд във Варна не даде ход на делото Килърите (СНИМКИ)
netinfo

Апелативният съд във Варна не даде ход на делото Килърите (СНИМКИ)
netinfo