Анонимен дарител зарадва малкия Пепи
Анонимен дарител зарадва малкия Пепи / снимка: Личен архив
Анонимен дарител зарадва малкия Пепи
55868
Анонимен дарител зарадва малкия Пепи
  • Анонимен дарител зарадва малкия Пепи

На Богородица анонимен дарител остави в сградата на Дарик радио 600 лева за 7-годишния Пепи от Перник, който не може да ходи. Същата сума беше открадната от касичката в помощ на малчугана в хипермаркет в центъра на града.

Близките на момчето, което има още шест сериозни диагнози, бяха огорчени от случилото се. Те се нуждаеха точно толкова средства за закупуването на апарат за електродиагностика в домашни условия, събират пари и за ортопедична количка, която струва 5000 евро. От полицията в града казаха, че има заподозрени и обещаха до 2 дни да бъдат оповестени.

Макар още да не е започнал училище, 7-годишният Петър Димитров вече чете и смята, иска да бъде професор, да прави изобретения, да има резерват за животни, да стане готвач, но най-вече да може да ходи, макар да отбягва темата за болестите си.

Оказа се, че обича и да дава интервюта. На площадката до блока, в който живее, всеки ден преди обяд навън е цялото му семейство - мама София, баба Катя, дядото, прабабата и много малчугани, които чакат края на обиколката му с ортопедичното колело, подарено му от клиника в Германия, за да си играят после на животни.

БАНКА ДСК клон Перник
IBAN BG96STSA93000011257928
СОФИЯ РУМЕНОВА ДИМИТРОВА