/ Снимка: Георги Димитров
Здравният министър апелира да не се експлоатира темата с епидемията и ваксините в предизборната обстановка.

"Много се експлоатира темата за изборите - малко да спрем да мислим само за изборите без да мислим за здравето на всеки отделен български гражданин. В противен случай ще трябва да избираме нов народ, а не да провеждаме избори", предупреди Костадин Ангелов.

Той парира внушенията, че ваксините нямало да стигнат за всички желаещи.

"Прокарва се една мисъл, че не сме осигурили достатъчно количество ваксини. Българската държава е осигурила достатъчно количество ваксини за всички български граждани. Затова много моля всеки български политик да си даде ясен отговор пред себе си - въпросът с пандемията, въпросът с ваксините не е въпрос, който трябва да се политизира", коментира здравният министър.

"За последните 30 г. се нагледахме на политици, които се опитват да решат проблемите на определена група хора. Дойде време да решим проблемите на всеки български гражданин", коментира Ангелов. 

"Нека българските граждани, те вече са достатъчно добре информирани, ясно да разберат, че доверие се печели само с ясни резултати и с ясен пример. Доверието се заслужава, доверието не се иска", заключи здравният министър.

По повод готовността на държавата да имунизира представителите на изборната администрация, най-вече онези, които ще са ангажирани с мобилните урни за хора под карантина, Ангелов напомни, че все пак у нас ваксинацията срещу коронавируса е доброволна. "И ние не знаем колко от тези хора желаят да се ваксинират", каза министърът.