Върховният касационен съд потвърди решението на Софийския апелативен съд за наложеното наказание от 18 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим спрямо акушерката Емилия Ковачева.

Случаят нашумя през 2015 когато, когато видеозаписи от охранителна камера показа как дежурната акушерка в частна столична болница бие новородено бебе.

Малката Никол е удряна с юмруци, чудо е, че е жива

"На 18.04.2015 г. за времето от 01:49 часа до 03:12 часа в отделение по акушерство и гинекология на столична болница Емилия Ковачева е направила опит умишлено да умъртви малолетната Никол Димитрова, намираща се в безпомощно състояние, чрез нанасяне на множество силни удари с ръка в областта на главата и тялото, както и чрез задушаване с ръце в областта на врата на детето", припомнят от държавното обвинение.

На бебето бе причинена тежка черепно-мозъчна травма, свързана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, дифузен тежък мозъчен оток и други травми. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.

Разкриха нови шокиращи данни около делото срещу акушерката Емилия Ковачева

Бившата акушерка е била задържана във вторник - 9 ноември и Софийска градска прокуратура без забавяне е предприела действия в изпълнение на наложеното наказание – привеждането на осъдената в затвора в гр. Сливен.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.