В момента се извършва специализирана операция на входа на Централна автогара, съобщиха от пресцентъра на МВР.

БГНЕС

Спец операцията е на СДВР, ИААА и НАП, във връзка с нерегламентирана транспортна дейност.

БГНЕС

„В момента присъствате на провеждането на една специализирана полицейска операция за установяване и пресичане на незаконен транспорт на територията на град София. Операцията се осъществява със съдействието на три институции – СДВР Отдел „Икономическа полиция“, Автомобилна администрация в лицето на дирекцията на град София и Национална агенция за приходите. Извършването на незаконен транспорт има много аспекти – в случая се осъществява с автомобил, който не е лицензиран по определения законов ред. Водачът не притежава разрешително за осъществяване на подобна дейност“, заяви Ивелин Горчовски, инспектор от „Икономическа полиция“, съобщава БГНЕС.

БГНЕС


По думите му става въпрос за таксиметрова дейност. Извършена е услуга на две места в град София – на Централна автогара и на Транспортна болница. Той обясни още, че са осъществени и двете услуги през поръчки през приложение на такси „Максим“ от различни точки на София. Извършена е услугата, осъществен е транспортът, заплатено е, не е издаден превозен документ – фискален бон или друг.

„От страна на СДВР започват досъдебни производства, работата тепърва стартира. В случая от инспекторите от „Автомобилна администрация“ е съставен акт за установяване на административно нарушение със съответните санкции. От служителите на НАП е съставен констативен протокол. В рамките на техните компетенции те ще предприемат необходимите действия. От наша страна започват досъдебни производства“, уточни Горчовски. 

БГНЕС