Адвокатът на Лазар Колев разкритикува изявления на следовател по делото
Адвокатът на Лазар Колев разкритикува изявления на следовател по делото / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Адвокатът на Лазар Колев разкритикува изявления на следовател по делото
37027
Адвокатът на Лазар Колев разкритикува изявления на следовател по делото
  • Адвокатът на Лазар Колев разкритикува изявления на следовател по делото

Марин Марковски, адвокат на обвинения в двойното убийство на сестри Белнейски Лазар Колев, разкритикува действията на следователя по делото Веселин Мартински. Марковски каза, че не одобрява медийните изяви на разследващия, където той заявява своята лична позиция и по думите на адвоката „внася съмнения в обществото”.

Марковски се обяви за открит процес срещу обвиняемия Лазар Колев, но също така каза, че съдът може да засекрети делото, тъй като по него са налице Специални разузнавателни средства.

Ето как адвокат Марин Марковски описа престъплението, анализирайки наличните доказателства:

„Най-разумния, най-важния и най-сериозния въпрос - това, което е написано в обвинението и ще влезе в обвинителния акт като фактическа картина, отговаря ли на доказателствата по делото. Те понеже нямат доказателства, имат само една съдебно-медицинска експертиза, една ДНК-експертиза, на която се залага цялото дело. Освен това те нямат други преки доказателства. Разбира се, здравият разум казва, че не може един човек, Лазар Колев е нормален, той не е извънземен или някакъв изключително силен и мощен мъж, който държи едната за гушата, или я държи в (бел. ред. не се разбира), изнасилва едната, после я убива. След това води трупа й в колата и, докато трупа й се люшка, той изнасилва другата и я убива и нея и я кара. Ето това е общо взето картината. Става въпрос за този втори човек, който логически трябва да го има, ако действително е така. Този втори човек го търсят от 2006 г., сега сме 2011-а - пет години не можаха да го намерят”.

На 10 януари Веселин Мартински, следовател по делото за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски, разказа пред бТВ подробности около делото за тежкото престъпление. „В случая обвинението срещу Лазар Колев се базира на доказателства. „Не можем да сме категорични за конкретното място, където е извършено престъплението, защото трябва да имаме очевидец”, подчерта следователят. Той обясни още, че единственият човек, който знае какво точно се е случило е самият Лазар Колев. „Колев има насилствен сексуален контакт с Росица в автомобила му, след което тръгва с колата си. Но явно изпаднала в ужас Росица скача от колата в движение, това показва съдебно- медицинската експертиза”, уточни Мартински. „Стреснат от случилото се Колев я убива, това се случва според нас на друго място. След което завежда и малката сестра там, където е била Росица, изнасилва и нея. Той не е имал намерения първоначално да убива когото и да било. Той пребива Христина и двете тела ги кара към крепостта Грамадите. По данни на експертизата, Христина е умъртвена в местността Грамадите. Тя е закарана там жива”, категоричен е следователят.