/ снимка: Николина Лазарова
Тялото на удавено 8-годишно дете е открито в река Луда Яна в участъка й в град Панагюрище, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Сигнал за случилото се е подаден днес около 12.30 ч. в Районното управление в града.
 
8-годишно дете се удави в язовир край Илинденци

На мястото незабавно са изпратени екипи на полицейското управление и на пожарната. Открит е трупът на 8-годишно момиченце, живеещо заедно със семейството си в Панагюрище.
 

снимка: Николина Лазарова


Издирва се и негова 6-годишна сестричка, с която заедно са излезли от къщата сутринта и не са се прибрали. Установено е, че грижи за децата е полагала майката. Тази сутрин обаче тя отишла на работа и ги оставила децата си - общо пет, сами в къщи.
 
Дете се удави в язовир край пловдивско село

За издирването на 6-годишното момиченце са сформирани съвместни екипи от полицейското управление и пожарната служба в Панагюрище. Служителите обхождат коритото на реката по протежение на целия град.
 
Работата по случая продължава.
 

снимка: Николина Лазарова


По непотвърдена информация, двете момиченца не са се къпали в реката, а са играели на брега. Как водата ги е отнесла ще тепърва ще се изяснява.
 
На това място Луда Яна не е дълбока, но е много бърза. Тялото на първото дете е намерено на около 2 км от мястото, където се предполага, че е повлечено от буйните води.
 
Преди дни реката е отнесла мост. В момента се разчиства растителност от коритото, включително дървета, за подобряване на проходимостта. Планирано е и бетониране на коритото.